Ann-Sofie Andersson

Möt Ann-Sofie Andersson – kandidat 11 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Jag flyttade till Skurups kommun, Abbekås, sommaren 2019 och trivs fantastiskt bra.

Att se hur grannar under pandemitiden hjälpte varandra med allt ifrån inköp av butiksvaror till att erbjuda promenader med den som var lite mer ensam gjorde att jag kände att jag hamnat rätt. Tidigare bodde jag i en fastighet med 120 lägenheter där ingen sa hej i trappuppgången, så kunde jag inte ha det. Jag vill bo i ett samhälle där vi värnar om varandra.

Efter en radio- och journalistikutbildning fastnade jag i mediabranschen och har på många olika vis arbetat med Radio- och TV- produktion, bl.a. med program som Robinson och Let’s Dance, något som jag fortfarande gör lite som frilans. Sedan ett år tillbaka arbetar jag även på ett företag som stöttar arbetssökande ut i arbete. Arbetslinjen är viktig, börjar fler att arbeta och bidra till samhället genom att betala skatt – ökar det välfärden för oss alla.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurups Kommun?

-Jag har varit passiv medlem i Moderaterna i flera år. Efter förra valresultatet bestämde jag mig för att börja engagera mig mer aktivt, redan då förstod jag att mycket på det nationella planet skulle bli sämre under mandatperioden och jag tycker att jag har fått rätt.

Jag tror att det finns en fördel med att jag är ny i kommunen, jag kan omöjligt läsa in mig på all tidigare politisk historik, det som tidigare har varit i kommunen. Jag är ofärgad av gamla groll, jag vill se framåt och fokusera på det som jag och Moderaterna tycker är de bästa vägarna att gå för ekonomisk stabilitet, trygghet och positiv utveckling för kommunen.

Jag brinner såklart för mitt vackra och genuina Abbekås. Jag vill gärna se någon form av seniorboende så att den som inte mäktar med att bo kvar i sitt hus ändå kan ha möjlighet att bo kvar i området som är bekant. Laddstolpar för elbilar nere i hamnområdet skulle göra att fler vill komma hit för rekreation och mat & dryck. Jag tycker att vinterbadarna ska få sin efterlängtade bastu. Jag skulle också vilja jobba för bättre turtäthet för bussarna upp till Skurup och ner till Ystad, att vi ska få tillbaka en lokal återvinningsstation och god belysning på våra promenadstråk.

”Vad är det som luktar här?” sa jag rätt ut i luften när jag passerade ett gäng ungdomar vid stationen i Skurup en fredagskväll. Samtliga tonåringar ställde sig plötsligt som i givakt. Givetvis visste jag vad det var. Det finns droger bland unga i kommunen, det är ingenting att hymla om. Jag har noll tolerans mot droger. Platser för unga att kunna umgås på är därför ett måste att satsa på.

”Lärarna är så dåliga på att förklara – ofta upprepar de bara samma sak istället för att försöka förklara på ett nytt sätt – det gör att jag har svårt att hänga med i skolan”. Den här unga flickan, en mycket lovande idrottare, råkade jag komma i samtal med på bussen en dag, hon fick mitt hjärta att värka. Att jobba för att få högre antal pedagoger med lärarbehörighet och att göra all kommunal verksamhet attraktiv att jobba i är centralt för en fin framtid för Skurups kommun.

Det är dags att jobba för en förändring, bidra och att själv hugga i. Jag är redo!