Åsa Ekblad

Möt Åsa Ekblad – kandidat 2 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Jag är en person som brinner för att förändra, förbättra och utveckla – det gäller egentligen allt som kommer i min närhet och är något som alltid har präglat mig som person. Jag slår mig aldrig till ro och nöjer mig med hur saker och ting är och fungerar, jag drivs av att se framgångar i uppdrag som stundtals har känts hopplösa.

Jag fick mitt första uppdrag som politiker i Skurups kommun år 2012, då som ersättare i skol- och utbildningsberedningen, därefter dröjde det inte länge innan jag blev gruppledare för Moderaterna. I Kommunfullmäktige har jag tiden fram tills nu haft flera vice- och ordförandeuppdrag tills jag nu i år blev vald till oppositionsråd efter att Socialdemokraterna kuppat till sig styret. Jag är utbildad statsvetare, tidigare var jag florist och drev blomster- och inredningsbutik, nu är jag fastighetsägare till ett mindre fastighetsbestånd som är under utveckling.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup?

-Mitt motto som politiker är att jag med gott samvete alltid ska kunna stå upp för mina politiska beslut. Att arbeta politiskt i en kommun betyder att du behöver arbeta med många viktiga frågor samtidigt. Med en ekonomi som håller ihop, både nu och på sikt, kan man prioritera både viktig kärnverksamhet och samtidigt satsa på utveckling. Bromsa och gasa samtidigt är en konst. Långsiktig hållbarhet ska vara gemensamt fokus i alla frågor och beslut.

Jag är mycket stolt över det gedigna och målmedvetna arbete som Moderaterna har gjort i Skurups kommun gällande reformprogrammet ”Från bidrag till självförsörjning”. Det har gjort att vi har pressat ner bidragsberoendet till rekordlåga nivåer och samtidigt kunnat arbeta vidare människor till att få rätt hjälp.

Under det moderata styret lyckades vi också vända den fleråriga negativa trenden av skolresultat till att peka uppåt. Bakom det låg hårt arbete från min sida som ordförande, bl.a. ställdes det krav på täta och regelbundna uppföljningar och på kvalitet i verksamheten hela vägen från förvaltning till klassrum. Det finns mycket kvar att göra för att alla elever ska lyckas och för att den som behöver ska få rätt stöd i rätt tid. Jag vill ingenting hellre än att få fortsätta arbeta för detta efter valet 11 september.

Mina hjärtefrågor ryms egentligen inte inom ett specifikt område utan jag gillar att arbeta för att helheten ska fungera. Ett enormt engagemang och mod att vilja och våga tänka nytt krävs för att göra skillnad. Jag är stolt över det fantastiska arbete som jag och mina Moderata kollegor lyckades åstadkomma under våra 3 år som styrande och oerhört besviken på att S och C, med stöd av SD vildar, lyckats rasera kommunens ekonomi, uppgången av skolresultat och att de hindrat utveckling för invånare genom att stoppa investeringar så som t.ex. skateparken och badbryggan i Mossbystrand.

För mig är Moderaterna det självklara valet, kärnvärden som att ansträngningar ska löna sig och tron på individens kraft och förmåga till egna självständiga val är fundamentala för mig. Ingen Socialdemokrat ska bestämma vilken läkare jag ska gå till, vilken skola mitt barn ska gå i eller vilket äldreboende min mamma ska bo på!