Bianka Berg

Möt Bianka Berg – kandidat 5 – på Moderaternas valsedel till kommunfullmäktige i Skurup:

Jag är en person som drivs av nyfikenhet och är alltid ute efter att få mer kunskap.

Jag arbetade i äldreomsorgen i Skurups kommun 1996-2008. Sedan sadlade jag om till frisör och öppnade salong Elegans i Rydsgård. När jag sålde salongen gjorde jag ett kort inhopp inom LSS i Malmö kommun för att sedan utbilda mig till ekonomiassistent. 2016 kom jag in i politiken, fick olika uppdrag och äran att 2018 bland annat bli ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden. Idag jobbar jag som politiker och undersköterska på Ystads sjukhus.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup?

Av många olika anledningar naturligtvis.

Jag tror på att varje enskild individ vill vara självständig och med det i tanken kom ett nytt sätt att tänka och arbeta.

Reformprogrammet som jag var med och drev igenom politiskt blev en succé. Ett nytt målmedvetet sätt att arbeta för att få människor att gå från bidrag till självförsörjning tog vi Moderater fram och genom det lyckades vi få många som tidigare levt på bidrag att bli självförsörjande. Sedan dess har bidragsberoendet sjunkit drastiskt.

Att göra sin plikt innan man kräver sin rätt, är något som ligger djupt rotat i mig. Att anstränga sig ska löna sig! Med Skurups kommuns storlek behövs ett bra team som ser potentialen i kommunen där vi arbetar tillsammans och har en enorm vilja till förändring. Vi har helt rätt team moderata politiker som ser till att hela Skurups kommun utvecklas. Jag är verkligen nöjd med det vi har åstadkommit under våra 3år. Det har byggts mycket, nya företag har etablerat sig, skolresultat som har höjts- att vi lyckades genomföra så många vallöften på så kort tid är jag väldigt stolt över.

Mer behöver göras för att förhindra och hantera ungdomars drogberoende, vi har kommit en bit på vägen och arbetar idag mer för att hjälpa till tidigare och i hemmet men mer behöver göras- det kommer jag vara en garanti för!

Jag är nöjd med min insats så här långt men känner mig inte färdig, det finns så mycket mer att göra, i en kommun som ständigt är i rörelse då behövs det hela tiden nya idéer att verkställa.

Det är för övrigt dags att hitta ett ställe för våra bilintresserade ungdomar att umgås på.