Björn Hortevall

Möt Björn Hortevall – kandidat 7 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-De som känner mig vet att mitt hjärta slår extra för södra Sveriges äldsta hamn – Hörte Hamn – och att jag tillsammans med ett underbart och hängivet gäng spenderar stora delar av min fritid med att på bästa sätt utveckla och bevara den. Efter att många timmar fått gå åt till uppfräschning och byggnation så möjliggjorde det till slut tillkomsten av Hörte Brygga – som till och med har blivit omskrivet i New York Times!

Jag gillar att ha att göra, så det har också blivit en del arbete med Svaneholms andelsförening de senaste åren. Men jag hinner faktiskt med några härliga MC turer i vårt vackra landskap också, känner även stort intresse för jakt och viltvård.

Tidigare har jag arbetat med lantbruk och livsmedelsproduktion, men även med gräventreprenad. Är gift med Lotta och spenderar ofta tid med barn och barnbarn.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup?

Jag blev aktiv i Moderaterna redan på 70 talet efter att jag lämnat Centerpartiets redan då röda politik. Jag återstartade Skurups MUF 1976 och fick då ihop ett härligt gäng med stort engagemang i kommunpolitiken. På 80 talet tillät inte min arbetssituation aktivt deltagande i politiken. Men efter många år av saknad för politiskt engagemang gjordes en nysatsning 2005. Vid valvinsten 2006 blev jag invald i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, diverse beredningar och som ordförande i nämnden för Miljö & Byggnad.

Nu, efter många år av politiskt slit, är det fantastiskt att kunna se utvecklingen av den nybyggnation inom boende och handel som blivit och som sätter vår fina kommun på kartan. Jag är även stolt över att vår myndighetsutövning får beröm av företag som har tidigare erfarenheter av densamma i regionen.

Nu vill jag jobba för att stärka hög kvalitet i kommunorganisationens ansvarsområden för våra invånares bästa. Landsbygden och tätorterna ska ha möjlighet att tillsammans utveckla kommunen. Valfrihet och individen i centrum – för gammal som ung.

Nu ska vi fortsätta arbetet med att lyfta Skurups varumärke.