Claes Lind

Möt Claes Lind – kandidat 4 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

Jag har bott i Skurups kommun i 26 år tillsammans med min fru Paula och våra numera vuxna barn. Jag jobbar på Trimar Retail AB, tidigare Lindri Konfektions AB, som Personalchef och Driftansvarig för våra butiker i Sverige.

Min fritid har jag de senaste 20 åren fyllt med mycket idrott och ideella uppdrag.

Jag är sedan 12 år tillbaka ordförande i Skurups IBK. Min son spelade innebandy och jag hakade på. När han slutade blev jag kvar. Nu är jag även innebandydomare också. Idrott, föreningsliv och ideella insatser skapar gemenskap, kraft och engagemang i samhället och är något jag tycker är både viktigt och värmande.

Söndagen är favoritdagen i veckan. Då drar jag gärna förbi Maria i Torsvik och handlar potatis, ägg och annat. Och så har jag och min fru tillsammans med andra par skapat en tradition av parpromenader. Vi har en mysig runda i Rydsgård och sen är det alltid trevligt att gå runt Svaneholm också.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup?

-Jag gick med 2019. Kommunen är inne i en spännande fas av tillväxt på alla plan och jag vill vara med och bidra med vad jag kan till fortsättningen på denna resa.

Nu är jag 2:e vice Ordförande i Skurup kommunala AB, där ett av målen jag vill jobba för är att bolaget ska kunna ta över ägarskapet av alla kommunala verksamhetsfastigheter. En del byggnader håller idag inte den standard som vi tycker att de ska ha och jag skulle se fram emot att jobba för att göra i ordning fastigheterna och att stå för ett bra underhåll av dessa.

Jag är även ersättare i Skurups Elverk och Skurups Elhandel. Sen har jag också ett mycket hedrande uppdrag som vice Ordförande för Moderaterna i Skurup.

De frågor jag brinner mest för är skola, föreningsliv och näringslivsfrågor. När det kommer till näringsliv så måste kommunen göra det så enkelt som möjligt för företagare att kunna driva sina verksamheter. Inget företag i Skurups kommun ska behöva tappa affärer på grund av att t.ex. handläggningen i olika ärenden tar oproportionerligt lång tid. Man ska också kunna få det stöd och den hjälp man behöver av kommunen för att kunna driva sitt företag på bästa sätt.

Om jag får komma tillbaka till fler saker som har med skolan att göra så vill jag lova att arbeta för att vi ska ha ordentligt många behöriga lärare i kommunen. Jag vill också att man ska få se att det inte finns någon motsats mellan kommunala och privata skolor.