Johan Bolinder

Möt Johan Bolinder – kandidat 1 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Jag är en idrottsintresserad marknadschef som på fritiden spelar padel och golf och följer mina barns idrottande i innebandy och fotboll. De senaste åren har jag främst varit verksam som politiker och haft förmånen att leda Skurups kommuns utveckling 2019-2021.

Skurup är den lilla kommunen med den stora potentialen. Det är nära till det mesta, men med behörigt avstånd från storstadsstöket. Jag gillar den starka sammanhållning som många kommuninvånare och företagare uppvisar. En kraft som verkligen borgar för ett tryggt och varmt Skurup där helheten blir så mycket större än vad den enskilda hade kunnat åstadkomma.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurups kommun?

-Jag debuterade som medlem i Moderaterna 2006 och växlade sedan upp successivt vid valet 2010. Nu som då ville jag dra mitt strå till stacken för att bidra till en bättre samhällsutveckling i Sverige. Lokalt engagerade jag mig ursprungligen för att bidra till byggandet av en idrottshall i Rydsgård. När det till slut blev en ny hall kändes det riktigt kul att allt engagemang hade lett till något som så många längtat efter och sedan kunnat glädjas av.

Lite stolt känner jag mig också över att t.ex. Prästamosseskolan och Rydsgårdsskolan har förverkligats. Moderna skolor som höjer orternas attraktivitet, ger en modern lärmiljö för våra barn och ungdomar och en attraktiv arbetsmiljö för skolpersonalen, det är viktiga steg för att också bidra till ännu högre kvalitet i verksamheterna. Shiffendorfs förskola i Skivarp och vårt nya äldreboende på Västeräng i Skurup är jag också väldigt stolt över – verksamheter där kommunen i mycket större utsträckning än tidigare samverkar med det lokala näringslivet och på så vis skapar en större och bättre helhet för alla.

Jag kanske ska känna mig tillfredsställd när jag ser att det som jag och (M) har arbetat för under lång tid har verkställts, men en kommun blir aldrig färdig. En kommun behöver alltid fortsätta utvecklas och man behöver ha en hållbar och långsiktig planering för att hävda sig i konkurrensen.

Resan från sovande pendlingsby till modern kranskommun med ökat utbud av service och rekreation kommer inte av sig självt och det är det jag vill fortsätta att jobba för nu.

Så istället för att känna mig tillfredsställd vill jag lyfta blicken och fortsätta jobba mot många nya mål.