Kalle Örbäck

Möt Kalle Örbäck – kandidat 23 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Jag har bott i Skurups kommun i över 10 år nu och tycker att det absolut bästa med att bo här är människorna. Här hälsar man inte bara, utan man pratar verkligen också gärna med varandra. Alla är trevliga, omtänksamma och allt som oftast snälla mot varandra, härligt tycker jag!

Från början är jag smålänning, uppvuxen i dåtidens musikmetropol Hultsfred. Efter militärtjänstgöringen flyttade jag till Blekinge för att påbörja studier i ekonomi. Där blev det 2 år innan flyttlasset gick till Malmö för fortsatta studier både på Lunds Universitet och Malmö Högskola. Någonstans där träffade jag min vackra skånska, vi gifte oss på vårt sommarparadis Öland, skaffade barn och flyttade till hus i Skurup. När vi fick vårt tredje barn behövde vi ett större hus – valet att stanna kvar i Skurup kändes självklart.

Sedan 2010 driver jag tillsammans med min fru Sandra ett företag inriktat på personlig assistans för personer med funktionshinder. Att kunna hjälpa människor som befinner sig i svåra skeenden i livet känns meningsfullt. Detta gör att jag också vurmar lite extra för både företagande och vård- och omsorg, frågor som jag gärna skulle kunna engagera mig mer i efter valet.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup?

-Jag har nu varit medlem i Moderaterna ett par år, jag tycker att det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad i viktiga frågor och även för att kunna vara med och påverka.

Nu tycker jag att det är viktigt att så snart det går få en simhall på plats. Vi har ett fint föreningsliv i Skurups kommun, men det saknas fortfarande en del inom områdena sport, fritid och kultur.

En annan sak jag brinner för är tryggheten. Det är förkastligt att en del människor inte känner sig trygga när de är ute ensamma.