Karin Landgren

Möt Karin Landgren – kandidat 16 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurups kommun:

-Idag arbetar jag administrativt på en vårdcentral inom Region Skåne. Tidigare arbetade jag inom transport- och logistikbranschen.

På min nuvarande arbetsplats värdesätter jag patientsäkerheten högt. Jag vill att man skall känna sig trygg och välkommen som patient på en Vårdcentral.

Det borgerliga styret i Region Skåne, under ledning av Carl-Johan Sonesson gör att jag känner mig trygg och det ger hopp för framtiden. Vården är viktig. Jag upplever att vården fokuserar mer på den individuella patienten igen. Det är för patienten jag går till jobbet varje dag.

Jag och min man flyttade till Skurups kommun för 20 år sedan, Skurups kommun är fantastisk, vi stortrivs.

Min fritid ägnar jag åt familjen som består av min man och två döttrar. Båda barnen spelar och sjunger, varför jag deltar på konserter och resor med dem. Jag har ett trädgårdsintresse där jag vistas mycket utomhus. Rosorna i trädgården gör mig extra glad. Powerwalks är en aktivitet jag utövar flera gånger i veckan. Jag läser gärna böcker och ser teater. Jag tycker också om att upptäcka nya platser, både i Skåne och i Sverige.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurups Kommun?

-Jag har varit politiskt intresserad hela mitt liv. År 2019 valde jag att ta steget in i kommunalpolitiken, den är viktig. Besluten som tas på kommunal nivå påverkar mig och min familj dagligen. Jag vill att trygghet skall genomsyra de politiska besluten som tas.

Förskola och skola håller våra barns framtid i sin hand, där skall det finnas trygg och utbildad personal som säkrar god utbildning.

Jag vill att vården ska vara god och tillgänglig när den behövs.

Jag vill att våra äldre ska känna sig trygga i Skurups Kommun, de skall få den vård och omsorg de behöver.

Vi skall värna om Skurup kommuns unika natur, men samtidigt vara välkomnande för företag och privatpersoner som vill etablera sig här.

Att handla lokalt, kunna gå på restaurang och njuta av nöjesliv utan att behöva lämna kommunen är ett privilegium och detta vill jag stärka. Ett gott företagsklimat ger en trygghet till kommunen.

Resor till och från Skurups kommun skall fungera, jag pendlar själv dagligen till mitt arbete. Turtäthet och goda transportförbindelser vill jag fortsätta att arbeta för.

Kort och gott, jag vill att man ska känna trygghet i att LEVA livet – hela livet – i Skurup.