Lis-Lott Hortevall

Möt Lis-Lott Hortevall – kandidat 18 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Finns det en bättre kommun att bo i om man både gillar natur och att få lite av storstaden? Jag älskar mina promenader från ås till hav men även att ha nära till såväl städer som kontinenten. Året runt njuter jag av min trädgård och underbara Hörtehamn med omgivning som inger lugn och är en lisa för själen. Det är lätt att se varför fler och fler börjar förstå vilken livskvalitet man kan få i Skurups kommun och hur snabbt det går att pendla till andra delar av Skåne. Det är bra att det byggts mycket nytt och nu gäller det att Moderaterna får fortsätta utveckla kommunen så att fler kan få möjlighet att bo här.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup? -Individens möjlighet till egna val – det tror jag på och det är anledningen till varför jag är Moderat. Första gången jag blev aktiv Moderat var redan 1976 då jag bland annat medverkade till återstart av MUF Skurup. Under 80-talet hade jag förtroendeuppdrag i skolnämnden. Inför valet 2006 bestämde jag mig för att återigen bli mer aktiv. Nu är jag stolt över att jag kunnat medverka till att stärka kvaliteten inom skola och omsorg och även över att Skurupsborna känner sig positiva till hur vi har arbetat med tryggheten i kommunen. Tidigare jobbade jag själv inom den kommunala skolan så just skolan kommer alltid att vara en hjärtefråga. Barn ska känna sig trygga om dagarna och de ska också kunna tillgodoräkna sig en utbildning av hög kvalitet. Du som har barn i skolan kanske också har en förälder som behöver vända sig till äldreomsorgen, även där ska man kunna räkna med att få den stöttning man behöver. Fungerar både skola och äldreomsorg har man nära till alla sina familjemedlemmar, det finns något fint i det. Jag vill verka för att kommunen ska vara trygg och framåtsträvande för invånarnas bästa.