Martin Hansson

Möt Martin Hansson – kandidat 10 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Jag är 32 år, uppvuxen i Abbekås och bor idag i centrala Skurup. Jag jobbar som affärsområdeschef på ett städbolag i kommunen och på fritiden slår jag en del bollar i Padelhallen.

Jag och min jaktlabrador Rosso tycker mycket om att vara ute i naturen, gärna runt Svaneholm eller vid hundbadplatsen i Mossby. Numera är jag vice ordförande i Jaktretrieverklubben, att träna jakthundar har genom åren blivit ett allt större intresse.

Och som man då säkert kan gissa sig till så jagar jag också när tillfällen ges, gärna vid Skönabäck och Stenberget.

Jag slås ofta av hur bra vi är på att ta hand om naturen, vi håller den fin, men jag tycker att vi är sämre på att förvalta naturen som en resurs.

Naturen är ett levande skafferi som vi bättre borde ta till vara. Tänk om fler måltider inom Skurups kommuns äldreomsorg och skolbespisning kunde bestå av råvaror som kommer från det vilda i våra trakter? Man skulle t.ex. kunna servera and, nässlor och olika typer av svamp?

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurup?

-Jag är med i Moderaterna för att jag vill påverka kommunens framtida utformning och värna valfriheten.

Jag vill att Skurups kommun och Moderaterna ska fortsätta arbetet med att skapa en levande landsbygd. Kommunen ska vara attraktiv för oss som bor här, men också för de som vill starta och driva företag. Vi behöver t.ex. uppmuntra den mycket viktiga turismen och göra det enkelt för de näringsidkare som har idéer som på sikt är med och sätter oss på kartan. I det ligger också att utveckla kommunen även på småorterna och se vad vi kan göra för att t.ex. underlätta för företagande inom besöksnäringen där. Turister lockas stort av djur, natur och hav. Detta har vi runt knuten och det är resurser vi ska ta vara på.

Jag värnar också stort om äganderätten och det lokala och privata självbestämmandet är viktigt. Skurups kommun ska bestämmas av Skurups kommun och lantbrukaren måste kunna bestämma över sin egen privata mark. Två frågor här är t.ex. bestämmandet av lokal vindkraft och sådant som rör jakt.