Nicklas Niffe Olsson

Möt Nicklas Niffe Olsson – kandidat 3 – på Moderaternas valsedel till Kommunfullmäktige i Skurup:

-Jag är född och uppvuxen i Skurup och har, enligt mormors släktforskning, nästan enbart rötter från olika delar av vår kommun såsom Slimminge, Katslösa och Solberga men även några så långt bort som från Gärdslöv 🙂. Skurup har det varit i princip hela mitt liv, förutom några års boende i Ystad, New York och Oslo. Här har jag min trygghet med familj, vänner och bekanta.

Yrkesmässigt så driver jag egna företag inom några olika branscher. Fritiden spenderas med familjen och vänner och någon timme då och då ses jag med ett padelrack i handen.

Varför är du engagerad i Moderaterna i Skurups kommun?

-Jag har ett stort Skurupshjärta och ett brinnande samhällsengagemang.

Jag minns första gången jag installerades på kommunfullmäktige efter valet 2018, det var nervöst och kändes lite extra stort när jag såg mitt eget namn på namnskylten där jag skulle sitta. Det kändes ärofyllt men samtidigt också lite pressande att representera så många kommuninvånare som satt sina kryss på mig i valet. Man vill ju inte göra människor besvikna.

Skurup har ett av Sveriges bästa lägen och en potential som verkar ha gått tidigare beslutsfattare förbi. Jag brinner för att arbeta med utvecklingen av Skurups kommun och är glad över att det under den här mandatperioden och det moderata styret har kunnat börja hända saker.

Skurups nya område Västeräng har jag jobbat mycket med. Starten innebar att justera och ändra om i planen utifrån det första utkastet som togs fram under förra mandatperioden. Nu ser vi alla att Västeräng kommer att bli ett fantastiskt trevligt område.

Sen är jag också mycket stolt över utvecklingen av Rydsgård med ny skola och nya bostäder på rekordkort tid. Att hela Rydsgårds Ängar nu är bebyggt, det tror jag aldrig skulle ha skett utan att jag varit involverad. Kanske hade vi inte heller sett den nya förskolan med sin centrala placering i Skivarp. Sen har även flera cykelvägar som jag håller varmt kommit på plats…

En annan stor del av arbetet med Skurups utveckling har varit dialogen med företag som satsat i Skurup, exempelvis Postpacs enorma satsning, Mossbylunds fortsatta utveckling, de nya etableringarna på handelsplatsen mm. Ja lite stolt är man nog när man får sammanfatta arbetet under den här mandatperioden på det här viset…

Men det är viktigt att poängtera att jag inte alls är nöjd. Några saker retar jag mig fortfarande på att vi ännu inte fått till stånd. Centrumutvecklingen i Skurup har varit oerhört komplicerad och vi är inte alls där vi borde vara. Det är trist att vi inte har lyckats hitta politiska majoriteter för en väg framåt där men det hoppas jag att vi kan finna framöver.